造型唔夠鞋來湊!時髦小心機原來都喺呢裏!

原標題:造型唔夠鞋來湊!時髦小心機原來都喺這裏!

為la能讓自己比人哋多一點點時髦,你係唔係每天都喺絞盡腦汁嘅諗著點樣樣喺能低調又奢華,時髦唔複雜!其實現喺許多女孩都喺鞋子上下功夫,一點點小心機讓你脫穎而出!

今天我們就一起來看看這些時髦嘅鞋!唔理你係高跟鞋優雅女神還係帥氣嘅少年感亦或者係萌萌噠可愛女孩,都可以找到屬於你嘅款式!

花盆底

最近推出喺街拍中最有特色嘅就係這種花盆底嘅高跟鞋啦。 同大家諗嘅清朝電視劇嘅唔同,這可係實打實嘅花盆造型。

這個花盆底帶著一絲羅馬嘅風格,同其說係花盆底其實短小版嘅羅馬柱也能形容。

咁樣一個小小嘅心機讓人忍唔住從頭到腳嘅看你!

透明跟

透明跟喺早秋還係十分合適嘅,透明嘅感覺帶著一絲清涼嘅效果

如果你係鐘意穿靴子嘅人,一個透明跟也能讓你顯得同眾唔同。

咁樣毛絨同透明跟一冷一熱嘅結合也係相當特別。

特別嘅跟

除la前麵說嘅兩種其實鞋跟還有許多特別嘅款式譬如球狀

或者幹脆用上品牌logo

遠處看著像踮著腳尖一樣,唔曉得這種鞋子往後靠會唔會倒下。

單品推薦

如果你係運動係女孩或者係唔鐘意穿高跟鞋嘅帥氣女孩,嗰麼運動鞋也係好好嘅選擇,如今時髦嘅運動鞋也係有十分多嘅選擇。

運動鞋同裙子也係十分搭嘅,並且唔會讓你看著太女氣,上身搭配上西裝整個人嘅幹練同帥氣感十足。

連優雅著稱嘅CHANEL也推出la運動鞋,看著居然還有一絲好看!讓人諗買!

運動鞋對於日常來說真嘅係十分唔錯嘅選擇,哪怕搭配西裝套裝也唔會讓你顯得過分隨性。

單品推薦

如果你係十分十分時髦嘅女孩,嗰我建議一個款式買兩雙! 兩個顏色! 別懷疑因為現喺就流行兩個腳穿嘅唔一樣!

買兩雙靴子一雙紅一雙白,穿喺腳上簡直係十分嘅特別!

運動鞋當然也可以買兩個顏色!

隻要你敢穿冇乜嘢唔可以嘅! 隻要配色唔要太誇裝,款式控製喺一樣或者相思範圍,相信我唔會錯嘅!

少女係嘅你應該有聽說瑪麗珍鞋,這個鞋子嘅特色係係帶,圓頭,粗跟 也係十分適合學生嘅一款鞋子。整個造型充滿la複古同優雅。

如果你係鐘意複古類型嘅女生,嗰麼你就必須擁有一雙善良嘅瑪麗珍鞋,配上七分喇叭牛仔褲,摩登感十足。

也可以配上一雙顏色鮮豔嘅襪子,把整個80年代感提升la出來。

日常出行咁樣嘅跟高也係十分舒服嘅走一天都唔會累。

最後要推薦嘅一款就係毛毛鞋! 毛毛鞋真嘅係少女氣嘅極致巔峰la。

唔理你係諗做女王還係少女,帶上一堆毛毛總係喺初秋唔會錯嘅。

去年就十分熱門嘅毛毛拖鞋今年也依舊喺線,舒服好穿還有點時髦感真嘅係懶惰女孩嘅必備之物。

哪怕係出席活動都可以簡單嘅一腳蹬,站一晚上都唔覺得累。

高跟嘅毛毛鞋也係十分特別嘅款式

大家最愛嘅大表姐喺最近嘅走秀中就穿la毛毛高跟鞋,原本少女氣爆棚嘅款式一下子顯得十分嘅大氣好看!讓人就諗說一句話:下單!

單品推薦

看完這一期對於我這種還冇開始買秋裝嘅錢包大概已經被拿走la,諗la諗大概也要買一雙跟好看嘅,一雙運動鞋,一雙瑪麗珍鞋 再來一雙毛毛鞋! 你們有冇乜嘢鐘意嘅鞋款呢?

更多:潮流服裝hk